BIO

JoKeRu` este un artist cu vechi state in hip-hop-ul romanesc. Initial a fost membru al trupei D-F.ekT (De Efect) intre 1999 si 2005. Cele mai mari realizari ale trupei in aceasta perioada au fost colaborarea pe plan managerial cu Mihai „Bobby” Stoica (claparul trupei Voltaj), semnarea si rezilierea (din cauza clauzelor inepte), precum si castigarea celei de-a doua runde de „Anonimatia”, realizata de postul ProTV. Piesa „Vreau Sa-mi Inec Amarul” este muzica de generic pentru runda in care trupa participa, precum si la urmatoarele trei editii.

In anul 2005 JoKeRu` realizeaza ca trebuie sa schimbe ceva. De aceea alege sa o ia pe calea carierei solo. In acelasi an, dupa lansarea primului album, intitulat „Interzis Sub 18 Ani”, JoKeRu` se asociaza cu brandul „Conditii Grele Records”, un label muzical independent.

La finele anului 2005 lanseaza cel de-al doilea material, intitulat „Interzis Sub 18 Ani – Reloaded”, datorita faptului ca pe acesta se afla si piese de pe primul album, unele remixate, cat si piese noi.

Urmeaza o pauza de trei ani in cariera artistului. La finele anului 2008 lanseaza pe internet EP-ul „Lumea Mea”, cel de-al treilea material, un album negru prin versuri. Incepand cu data lansarii pe internet, incepe lucrul la un album mult mai complex, ca un fel de reinventare a sa. Din pacate, materialul „Din Spatele Cortinei” nu va aparea niciodata.
La inceputul anului 2011, JoKeRu` lanseaza materialul „Marea Reveneala”, insemnand revenirea sa pe scena hip-hop-ului autohton. Surpriza albumului consta in colaborarea pe patru piese cu membrii trupei Dezekration din Statele Unite ale Americii.

Fiind pus pe treaba, in vara aceluiasi an lanseaza pe internet un nou E.P., intitulat „6 Gloante Pentru Diversi”, prin care artistul isi varsa nervii pe diverse si diversi, pe toate cele sase piese. Totodata, cu acest material vine si despartirea de labelul „Conditii Grele Records”. JoKeRu` infiinteaza labelul „JoKeArt Production”.

De asemenea, la finele anului 2011 scoate un nou material, intitulat „XI”. Acest album contine 11 track-uri iar colaborarile sunt realizate cu 11 artisti din sfera muzicala romaneasca. Acesta este primul album scos sub noul label.

Pe data de 25 octombrie 2014, cu ocazia implinirii a 15 ani de cand a urcat prima oara pe scena, JoKeRu` scoate materialul „15: Trecut, prezent, viitor… vol. 1”. In afara de prima piesa, care este noua, materialul contine 14 track-uri reinregistrate din cariera sa. Vor urma si alte volume, cu diverse piese aparute sau nu din cariera artistului.

Pe data de 14 august 2016, la exact 11 ani de la primul sau album,JoKeRu` scoate cel mai nou material, intitulat „Cel Mai Iubit Dintre Pamanteni”.